Saturday 22 September 2012

Etiopia stenger svenske nettsider etter avsløring


Nettsidene til den svenske rikskringkastingen STV er blitt stengt i Etiopia etter at TV-kanalen avslørte at Etiopia hadde fabrikkert bevis i saken mot to svenske journalister.
 
 
 
I dagene etter at Martin Schibbye og Johan Persson ble løslatt etter mer enn 13 måneder i etiopisk fangenskap, publiserte SVT flere programmer om hvordan myndighetene i Etiopia bevisst hadde fabrikkert bevis, deriblant flere videofilmer, mot svenskene.
 
Lørdag opplyste kilder i Etiopia at det ikke lenger er mulig å gå inn på SVTs nettsider.
 
- Etiopia er ytterst ubekvemme med den informasjonen vi har publisert i våre innslag. De vet at vi kommer til å publiserer mer, sier SVTs korrespondent i Nairobi, Johan Ripås.
 
SVT har blant annet avslørt at en video som ble brukt under rettssaken, som angivelig viser etiopiske soldater i harde kamper med opprørere under pågripelsen av Schibbye og Persson, er spilt inn i etterkant med statister i stedet for soldater.
 
De to journalistene skal ha blitt holdt fanget i jungelen i flere dager mens videoen ble spilt inn.
Schibbye og Persson ble pågrepet av etiopiske soldater i juli i fjor og tiltalt for terrorvirksomhet og ulovlig innreise til landet. 11. september i år ble de sluppet fri. (©NTB)

No comments:

Post a Comment